e-Περιοδικό Επιστήμης & Τεχνολογίας
e-Journal of
Science & Technology,
(e-JST) |
|
Ολοκληρωμένη Οινοποίηση- Αξιοποίηση των υποπροϊόντων οινοποιητικών μονάδων για την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας Ηλίας Νεραντζής και Παναγιώτης Ταταρίδης Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, ΤΕΙ Αθήνας Αγ.Σπυρίδωνα, Αιγάλεω 12210 Περίληψη Η Παραγωγή σταφυλιών καθώς και η οινοποιητική διεργασία συνοδεύονται από ένα μεγάλο αριθμό υποπροϊόντων όπως είναι οι κληματίδες, τα στέμφυλα, οι βόστρυχες, τα γήγαρτα, το ίζημα των ζυμομυκήτων (οινολάσπες), η τρυγία, το διοξείδιο του άνθρακα, και το νερό καθαρισμού των δεξαμενών. Προς το παρόν ένα μικρό μέρος αυτών τυγχάνει αξιοποίησης από τα περισσότερα οινοποιεία. Αυτή η εργασία παρουσιάζει ένα αριθμό από τεχνολογίες που στοχεύουν στην αξιοποίηση αυτών των υποπροϊόντων.
|
|
|